Gå direkt till innehållGå direkt till sök

Prova idrotter på Start Your Impossible Camp

Kategori

Tips

Vill du testa någon ny paraidrott eller utvecklas i den idrott du redan utövar? Då kan lägret Start Your Impossible Camp vara något för dig!

Varje år hålls sex stycken Start Your Impossible Camp runt om i Sverige för att få tjejer, killar, barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning att prova på olika idrotter. Mala Nyberg var en av dem som provade olika i idrotter på lägret i Jönköping.

– Det har varit fantastiskt och det här betyder jättemycket. Jag får en ny vänskap med andra deltagare och det är intressant att prova på och lära sig mer om olika sporter, säger hon.

På lägren finns kunniga ledare och förebilder som hjälper dig. Många av dem är framgångsrika paraidrottare. Rebecka Sternisa Bellander är bäst i Sverige i rullstolstennis och känd från tv-programmet Vinnarskallar. Hon var ledare på SYIC i Jönköping förra året.

– Det betyder väldigt mycket för mig att kunna inspirera och vara en förebild för andra. Jag vet hur mycket det betydde för mig ha någon att se upp till när jag var ny, säger hon.

Dela denna sida

Skapad 11 Mars, 2020 - Uppdaterad 31 Augusti, 2020