Gå direkt till innehållGå direkt till sök

Turneringen i Uddevalla – en ljusglimt i pandemitider

Kategori

Träffa föreningar

I början av september hölls den årliga nordiska turneringen med prova på-aktiviteter i Uddevalla. Det blev ett lyckat evenemang trots den rådande pandemin.

Se video

Förra året ställdes den tyvärr in, men i år kunde Föreningen Uddevalla Open Parasports årliga nordiska turnering med prova på-aktiviteter genomföras.

Efter lördagens invigning väntade tävlingar i fotboll och golf. I fotbollsturneringen deltog bland annat två lag från Danmark. Hundratals personer med olika typer av funktionsnedsättningar välkomnades även att prova bowling, carpet bowls, friidrott, gymnastik, handboll, racerunning, joëlette och ridning.

Deltagarna var utspridda på olika platser runt om i kommunen, flera av idrotterna utövades utomhus och deltagarna kom ombytta för att undvika trängsel. I de fall idrotterna utövades inomhus fanns tydliga rutiner i hallarna.

Vill komma tillbaka

Turneringen och prova på-aktiviteterna arrangerades tillsammans med de ParaMe-anslutna föreningarna Uddevalla GK, Lyckorna GK och Uddevalla Gymnastik & Parkour samt GF Kroppskultur, IK Rössö, Skansens Ridklubb, Hälle IF Friidrott, IF Sol och RBU Uddevalla.

– Vi är glada att vi kunde genomföra turneringen i år. Trots osäkerhet kring pandemin var det många som deltog och vi har fått mycket positiv feedback. Det blev lyckat och deltagarna vill komma igen nästa år, säger Jörgen Torgersson på Föreningen Uddevalla Open Parasport.

Nästa år firar turneringen 5 år. Håll utkik på Prova på-sidan för att se mer information om det och andra aktiviteter eller läger.

Länkar

Dela denna sida

Skapad 27 September, 2021 - Uppdaterad 29 September, 2021